Club Quadrifoglio Belgio

Alfa Romeo

Alfa Romeo best vertegenwoordigd tijdens Mille Miglia 2016 editie

Alfa Romeo 1b Mille Miglia 2016

 

Op 19 mei ging een van de beroemste rally's voor classic cars weer van start; de Mille Miglia. De start in Brescia was onder uitermate slechte omstandigheden. De regen viel met bakken uit de hemel en alle open auto's konden voor, tijdens en na de start blijven hozen, zoveel water viel er.

 

De Mille Miglia deelnemers dienen te voldoen aan strenge voorwaarden. Dit jaar werden er 450 auto's toegelaten en die waren allemaal van voor 1957. Dit jaar waren er blijkbaar 889 auto's ingeschreven, op basis van allerlei coefficienten voor verschillende klassen werd dit aantal teruggebracht tot 450. De twee criteria die het zwaarts meewegen is de leeftijd van de auto en dlassificatie voor-oorlogse 'Race Sport'.  Mocht iemand overwegen volgend jaar deel te nemen, dit jaar waren de inschrijvingskosten ongeveer €8.500 en waren er zoals in de meeste jaren ongeveer twee keer meer inschrijvingen dan dat er auto's werden toegelaten.

 

Alfa Romeo was dit jaar het merk dat met de meeste auto's deelnam, 46. Gevolgd door Mercedes Benz roadmap web 2016 marzo orari.pdf(41), Fiat (38), Lancia (24), Jaguar (24) en Ferrari, Porsche, Bugatti (21). De route leidde langs een groot aantal prachtige en historische Italiaanse steden: Ferrara, Ravenna, Rimini, Rome, Siena, Firenze, Bologna, Modena (Ferrari bestaat dit jaar 70 jaar), Bergamo en aankomst weer in Brescia.

 

Aanwezig zijn bij de keuring van de auto's (altijd op woensdag en dit jaar gebeurde dat buiten de stad) en de start is een hele belevenis. Na de keuring in de Fiera juist buiten de stad, komen de auto's naar het centrale plein in Brescia. Daar wordt de transponder geplaatst. Komend van de Fiera staan de auto's in een lange file in de stad. Omdat ze stapvoets naar het plein rijden is er voldoende tijd om elke auto te bewonderen en een praatje te maken met de chauffeur of passagier. Zo sprak ik o.a. met een Japanner en een Chinees die hun auto (een Aston Martin Le Mans uit 1931) via de boot hadden laten overbrengen naar Italie. Een Amerikaan had dan weer een auto gehuurd in Rome waarmee hij de Mille Miglia reed. 

 

Brescia is een prachtige stad en ligt in een erg mooi deel van Italie. Het ligt net ten zuiden van de Alpen/ Zuid-Westen van de Dolomieten. Het Lago di Garda is op 30 minuten rijden en ook het Lago d'Iseo is dichtbij. Dit laatste meer is veel kleiner en heeft een werkelijk spectaculaire weg rond het meer. Ook ideal voor fietsers.