Club Quadrifoglio Belgio

Alfa Romeo

Raad van bestuur/Conseil d'adiministration - Privacy verklaring / Déclaration de confidentialité

Voorzitter/Président PhilippeVander Wee This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Schatbewaarder/Trésorier Luigi   Scantamburlo This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Secretaris/Sécrétaire Guy   Vanderwaeren

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Verantwoordelijke BFOV/
Responsable BFOV

Pascal Volant This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Raadsleden/Conseillers

Pierrot   Raemdonck  

Henri Wees  

Raphaël Hullaert  

Franco Di Rossi  

Jan Colpaert  

Nicole et Alex Hendrickx

 

 

Adres van de Voorzitter/Adresse du président, Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio:

Philippe Van der Wee, Verbrande Hoevestraat, 1 A, 2550 Kontich, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Adres van de secretaris/Adresse du secretaire, Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio:

Guy Vanderwaeren, Putsesteenweg, 236, 2820 Bonheiden, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  

 

 

Privacy verklaring voor voor de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw.

Déclaration de confidentialité de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl.

secretariaat - Guy Vanderwaeren Putsesteenweg 236 2820 Bonheiden - secrétariat

maatschappelijke zetel - Verbrandehoevestraat 1A 2550 Kontich - siège social

ondernemingsnummer - 0 447 . 342 . 719 - numéro d'entreprise

bank Nagelmackers: BE23 1325 1087 4991

B.F.O.V.  nummer - 57 - numéro  F.B.V.A. ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - 02 377 13 46 )

Intro

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving in werking van kracht en van toepassing: de Europese wet op de bescherming van het privé leven, de General Data Protection Regulation (GDPR) of in het Nederlands, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Deze wet geeft personen meer inzage in de opslag en verwerking van hun persoonlijke gegevens, met als doel hun persoonsgegevens nog beter te beheren en beveiligen. De wet geeft u als persoon het recht op informatie, inzage, correctie en annulatie van uw gegevens, op de beperking van de verwerking (bijvoorbeeld voor marketingdoeleinden) en de overdraagbaarheid van deze gegevens, alsook op het indienen van bezwaar en om niet te worden onderworpen aan geautomatiseerde individuele besluitvorming. Bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen slechts communiceren met personen, die daar uitdrukkelijk hun toestemming voor geven. De Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw zal deze richtlijn strikt toepassen.

Introduction

À partir du 25 mai 2018, la nouvelle législation européenne sur la protection de la vie privée entre en vigueur et est applicable: la loi européenne sur la protection de la vie privée, le General Data Protection Regulation (GDPR) ou, en français, le Règlement Général sur la Protection des Données (RGPD).

Cette loi donne aux individus un meilleur accès au stockage et au traitement de leurs données personnelles, dans le but de mieux gérer et sécuriser leurs données personnelles. La loi vous donne, en tant que personne, le droit à l'information, l'inspection, la rectification et l'annulation de vos données, à la limitation du traitement (à des fins de marketing, par exemple) et la transférabilité de ces données, ainsi qu’à la soumission d'objections et de ne pas être soumis à la prise de décision individuelle automatisée. Les entreprises, organisations et associations ne peuvent communiquer qu'avec des personnes qui donnent leur consentement explicite. L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl appliquera strictement cette directive.

Privacybeleid

Dit privacybeleid legt in algemene bewoordingen uit hoe wij de privacy van uw persoonlijke informatie beschermen, welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken. Dit is van toepassing op alle persoonlijke informatie die u ons verstrekt, wanneer u zich bij ons registreert. Uw gegevens worden veilig opgeslagen in een niet publiek toegankelijke database.

Politique de confidentialité

Cette politique de confidentialité exprime en termes généraux comment nous protégeons la confidentialité de vos informations personnelles, quelles informations nous recueillons et comment nous les utilisons. Ceci s'applique à toutes les informations personnelles que vous nous fournissez, lorsque vous vous inscrivez auprès de notre club. Vos données sont stockées en toute sécurité dans une base de données non publique.

Waarborgen Privacy

De Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw hecht veel belang aan de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer en garandeert dan ook een gepaste bescherming van de persoonsgegevens via technische veiligheidsvoorschriften en een adequaat veiligheidsbeleid naar haar medewerkers toe. Naast de geheimhoudingsverbintenis van onze medewerkers en een nauwkeurige selectie en opvolging van onze dienstverleners, beveiligen we ook onze werkomgeving op een adequate manier. De ingezamelde informatie is niet publiek toegankelijk. Raadpleging is enkel mogelijk door bevoegde personen in functie van hun taak, in overeenstemming met de bepalingen van de wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens.

Het waarborgen van de privacy van bezoekers van de website van de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw, is eveneens een belangrijke taak voor ons. Hoewel de meeste informatie op de site beschikbaar is zonder dat er persoonlijke gegevens moeten worden verstrekt, is het mogelijk dat de gebruiker om persoonlijke informatie gevraagd wordt. De privacyverklaring en het Surf en beleidsplan voor de website van de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio, moeten samen gelezen worden met de andere voorwaarden die van toepassing zijn, zoals de statuten en het huishoudelijk reglement. Als gebruiker heeft u het wettelijk recht om informatie te vragen over de gegevens die we over u bijhouden, alsook over het doel van het bijhouden. U beschikt ook over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens, als die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn. Daarnaast hebt u het recht te eisen dat deze gegevens verwijderd worden, wanneer die ongepast of niet langer noodzakelijk zijn. Daarom beschrijven we in ons Privacybeleid welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken.

Neem gerust contact met ons op voor informatie, verzoeken en suggesties op het vlak van uw gegevensbescherming.

Sauvegarde de la vie privée

L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl attache une grande importance au respect de la vie privée et garantit donc une protection adéquate des données personnelles par le biais de règles techniques de sécurité et d'une politique de sécurité adéquate envers ses employés. En plus de l'engagement de confidentialité de nos employés et de la sélection et de la surveillance de nos prestataires de services, nous sécurisons également notre environnement de travail. L'information recueillie n'est pas accessible au public. La consultation n'est possible que par des personnes autorisées, conformément aux dispositions de la loi sur la protection de la vie privée en ce qui concerne le traitement des données à caractère personnel.

La protection de la vie privée des visiteurs du site web de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl est également capital. Bien que la plupart des informations sur le site soient disponibles sans qu'il soit nécessaire de fournir des données personnelles, il est possible que l'utilisateur soit invité à fournir des informations personnelles. La déclaration de confidentialité et le Plan de navigation et de politique pour le site web de l’Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl doivent être lus conjointement avec les autres conditions applicables, comme les statuts et le règlement intérieur. En tant qu'utilisateur, vous avez le droit légal de demander des informations sur les données que nous conservons à votre sujet, ainsi que sur le but de la tenue des dossiers. Vous avez également le droit légal de consulter et de corriger vos données personnelles si elles sont incorrectes, incomplètes ou non pertinentes. En outre, vous avez le droit d'exiger que ces données soient effacées, si elles ne sont pas appropriées ou ne sont plus nécessaires. Pour cette raison, nous décrivons dans notre politique de confidentialité les informations que nous recueillons et la façon dont nous les utilisons.

N'hésitez pas à nous contacter pour obtenir des informations, des demandes et des suggestions concernant la protection de vos données.

Bewaarperiode

De verkregen persoonsgegevens gebruiken wij enkel met het oog op het doel, waarvoor u ons toestemming hebt gegeven. De persoonsgegevens zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding). Zij zullen bovendien niet langer bewaard worden dan noodzakelijk voor de verwezenlijking van de doeleinden, waarvoor ze werden verkregen (winnaars en laureaten). De Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw verbindt zich ertoe de gegevens niet langer bij te houden dan de wettelijk bepaalde bewaartermijnen.

Période de stockage

Nous n'utilisons les données personnelles obtenues que suite à votre consentement. Les données personnelles seront conservées pendant la période nécessaire pour se conformer aux exigences légales (par exemple dans le domaine de la comptabilité). En outre, ils ne seront pas conservés plus longtemps que nécessaire.

L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl s'engage à ne pas conserver les données plus longtemps que les délais de conservation prévus par la loi.

Toestemming

Door het invullen en ondertekenen van het inschrijvingsformulier en/of betaling van het lidgeld geeft het clublid expliciet de toestemming aan de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw om alle persoonsgegevens te verwerken voor het ledenbeheer en de organisatie van activiteiten. Het clublid mag zijn toestemming op elk moment intrekken en kan steeds vragen welke gegevens de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw verwerkt heeft en ze laten verbeteren of laten wissen. In sommige gevallen zal het intrekken van de toestemming gevolgen hebben voor zijn lidmaatschap bij de vereniging. Deze toestemming is onbeperkt geldig. Het clublid verklaart op een voor hem duidelijke wijze te zijn ingelicht over de aard, methode, doel en risico van zijn lidmaatschap bij de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw. Het clublid geeft hierbij eveneens de toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal. Het clublid stemt geheel vrijwillig in met deelname aan trainingen, oefeningen, wedstrijden en evenementen. Het clublid behoudt daarbij het recht om op elk moment, zonder opgaaf van redenen, zijn deelname te beëindigen. Het clublid weet dat de gegevens alleen en vertrouwelijk aan derden, die allen verplicht GDPR compliant zijn, bekend gemaakt zullen worden. Door de informatie en de diensten op de website van de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw te gebruiken, gaat het clublid akkoord met het Surf en beleidsplan, ons privacybeleid en de voorwaarden die wij hierin hebben opgenomen.

Permission

En remplissant et en signant le formulaire d'inscription et/ou en payant la cotisation, le membre du club autorise explicitement l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl à traiter toutes les données personnelles pour la gestion des membres et l'organisation des activités. Le membre du club peut retirer son consentement à tout moment et peut toujours demander quelles données l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl à traiter et les faire corriger ou supprimer. Dans certains cas, le retrait de l'autorisation aura des conséquences sur son affiliation à l'association. Cette autorisation est valable indéfiniment. Le membre du club déclare qu'il a été clairement informé de la nature, de la méthode, du but et des risques de son adhésion à l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl. Le membre du club autorise également l'utilisation de matériel visuel. Le membre du club accepte volontairement de participer à des séances d'entraînement, des exercices, des compétitions et des événements. Le membre du club se réserve le droit de mettre fin à sa participation à tout moment, sans donner de raisons. Le membre du club sait que les données seront divulguées uniquement et confidentiellement à des tiers, qui sont tous tenus de se conformer au GDPR. En utilisant les informations et services du site web de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl, le membre du club accepte le Surf and Policy Plan, notre politique de confidentialité et les conditions que nous avons incluses dans le présent document.

Toestemming publiceren van foto- of beeldmateriaal

In het algemeen geldt dat publicatie van persoonsgegevens, d.m.v. foto's en video’s, waarop iemand herkenbaar is, er toestemming nodig is van degene die op het beeldmateriaal staat of, in geval van minderjarigen, van diens ouders of voogd. Om de website leuker en aantrekkelijker te maken en te laten zien waar we mee bezig zijn, willen we ook foto’s en filmpjes plaatsen. De opnames, die door iedereen kunnen genomen zijn, kunnen gemaakt zijn tijdens verschillende gelegenheden en activiteiten binnen de clubwerking, waarop leden, hun familieleden en anderen op deze foto’s en video’s te zien zijn. Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met het foto- en beeldmateriaal. Wij plaatsen geen foto’s en video’s, waardoor de betrokken personen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s geen namen. Te allen tijde kan er ook gevraagd worden om bepaald beeldmateriaal te verwijderen. Wij vinden het belangrijk om uw toestemming te vragen voor het gebruik van foto’s en video’s. Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s genomen binnen onze clubwerking, of in onze opdracht gemaakt. De toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal zal u jaarlijks gevraagd worden bij vernieuwing van het lidgeld. Ook mag u op een later moment alsnog uw toestemming geven of intrekken.

Autorisation de publier du matériel photographique ou visuel

En général, la publication de données personnelles, au moyen de photographies et de vidéos, sur lesquelles une personne peut être identifiée, nécessite le consentement de la personne qui apparaît sur le matériel visuel ou, dans le cas de mineurs, de ses parents ou de son tuteur. Afin de rendre le site Web plus interactif et attrayant et de montrer ce que nous faisons, nous souhaitons aussi publier des photos et des vidéos. Les enregistrements, qui peuvent avoir été faits par n'importe qui, peuvent avoir été faits à diverses occasions et activités dans le cadre de l’activité du club, sur lesquels les membres, les membres de leur famille et d'autres peuvent être vus sur ces photos et vidéos. Nous n'affichons pas de photos ou de vidéos qui pourraient causer des dommages aux personnes concernées. Nous n'ajoutons pas de noms aux photos et vidéos. Il est également possible que l'on vous demande de supprimer certaines images à tout moment. Il est important pour nous de vous demander la permission d'utiliser des photos et des vidéos. Votre permission ne s'applique qu'aux photos et vidéos prises au sein de notre club ou faites en notre nom. Nous vous demanderons la permission d'utiliser du matériel visuel chaque année lorsque vous renouvellerez votre cotisation. Vous pouvez également donner ou retirer votre consentement à une date ultérieure.

Welke persoonsgegevens verzamelen wij

Afhankelijk van wat u met ons deelt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens opslaan en verwerken:

-      Persoonlijke identificatiegegevens: uw voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer(s), adresgegevens (land, postcode, gemeente, straat, huisnummer).

-      Betaalgegevens: bankrekeningnummer(s).

-      Gegevens van de leden van uw gezin.

-      Bezit: welke voertuigen u in bezit heeft.

Quelles sont les données personnelles que nous recueillons ?

Selon ce que vous partagez avec nous, nous pouvons stocker et traiter les informations personnelles suivantes:

-      Identification personnelle: votre nom et prénom, adresse e-mail, numéro(s) de téléphone, adresse (pays, code postal, municipalité, rue, numéro de maison).

-      Détails du paiement: numéro(s) de compte(s) bancaire(s).

-      Détails sur les membres de votre famille.

-      Propriété: quels véhicules vous avez en votre possession.

Hoe we informatie verzamelen

Via het aanmeldingsformulier, het inschrijvingsformulier voor de federatie, de betaling van het lidgeld en onze website, verzamelen en verwerken wij uiteraard alle informatie, die u ons vrijwillig hebt verstrekt. Wij zijn van mening dat uw toestemming wordt verleend, wanneer u de velden invult op de formulieren die nodig zijn om lid te worden van onze vereniging en de federatie. Wij kunnen ook persoonlijke informatie over u verzamelen, wanneer u onze website bezoekt of wanneer u persoonlijk contact met ons opneemt. Bij uw bezoek aan onze website is ons Surf en beleidsplan van toepassing. We zullen geen persoonlijke informatie verzamelen zonder uw toestemming. Sommige van de gebruikte bestanden en technologieën bevatten gegevens, die u rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen identificeren, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een aankondiging (te koop, gezocht, enz.) op de website. Door de website te gebruiken, gaat u uitdrukkelijk akkoord met het Surf en beleidsplan. Indien u bij het lezen van het Surf en beleidsplan niet akkoord gaat met de inhoud ervan, wordt u verzocht om geen verder gebruik te maken van onze website.

Comment nous recueillons l'information

Par le biais du formulaire d'inscription, du formulaire d'inscription à la fédération, du paiement des cotisations et de notre site Internet, nous recueillons et traitons naturellement toutes les informations que vous nous avez volontairement fournies. Nous croyons que votre permission sera accordée si vous remplissez les champs sur les formulaires nécessaires pour devenir membre de notre association et de la fédération. Nous pouvons également recueillir des renseignements personnels à votre sujet lorsque vous visitez notre site Web ou lorsque vous communiquez avec nous personnellement. Lorsque vous visitez notre site Web, notre Plan de navigation et de politique s'applique. Nous ne recueillerons pas de renseignements personnels sans votre consentement. Certains des fichiers et technologies utilisés, contiennent des données qui peuvent vous identifier directement ou indirectement, par exemple lors de la publication d'une annonce (vente, recherche, etc.) sur le site Web. En utilisant le site Web, vous acceptez expressément le Plan de navigation et de politique. Si vous n'êtes pas d'accord avec le contenu du Plan de navigation et de politique lors de sa lecture, nous vous demandons de ne plus utiliser notre site Web.

Waarom wij uw persoonlijke gegevens gebruiken

De verkregen persoonsgegevens, met inbegrip van deze die u zelf vrijwillig heeft verstrekt, gebruiken wij enkel met het oog op het doel waarvoor u ons toestemming hebt gegeven. De verkregen persoonsgegevens zullen in geen enkel geval verstrekt worden aan derden, die allen verplicht GDPR compliant zijn, behoudens onderaannemers, zoals bijvoorbeeld hosting providers voor de website. Zij zullen bovendien niet langer bewaard worden dan noodzakelijk voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor ze werden verkregen. De door u meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden in het kader van de goede werking van de vereniging en de wettelijke verplichtingen.

De vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio verzamelt en gebruikt uw persoonsgegevens over het algemeen voor de onderstaande doeleinden:

-      Om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio, voor het ledenbeheer, voor uw verzekering(en), de werking en gebruik van de website, (uitvoering overeenkomst).

-      Om u te voorzien van de nodige informatie en het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen, (gerechtvaardigd belang).

-      Het verkrijgen van subsidiëring en/of erkenning door de overheid (wettelijke verplichting).

-      Aansluiting bij de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw of een andere overkoepelende federatie.

Sommige van de persoonlijke gegevens die we verzamelen, zijn essentieel voor ons, om in regel te zijn met de wetgeving.

Pourquoi nous utilisons vos renseignements personnels

Nous n'utilisons les données personnelles obtenues, y compris celles que vous nous avez fournies volontairement, que dans le but pour lequel vous nous avez donné votre consentement. En aucun cas, les données personnelles obtenues ne seront communiquées à des tiers, qui sont tous tenus de se conformer au GDPR, à l'exception des sous-traitants, tels que les hébergeurs du site Web, par exemple. En outre, ils ne sont conservés qu'aussi longtemps que nécessaire aselon la période de rétention définie par la loi. Les données personnelles que vous nous avez fournies, ne seront utilisées que dans le cadre du bon fonctionnement de l'association et des obligations légales.

L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl recueille et utilise généralement vos données personnelles aux fins décrites ci-dessous:

-      Participer aux activités de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl, pour la gestion de ses membres, pour votre (vos) police(s) d'assurance, pour le fonctionnement et l'utilisation du site web, (contrat de performance).

-      Vous fournir les informations nécessaires et vous envoyer des lettres d'information et des invitations (intérêt légitime).

-      Obtention de subventions et/ou reconnaissance par le gouvernement (obligation légale).

-      Adhésion à la Fédération Belge des Véhicules Anciens asbl ou à une autre fédération.

Certaines des données personnelles que nous recueillons sont essentielles pour que nous soyons en conformité avec la loi.

Wie verwerkt de gegevens

De vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio, als verwerkingsverantwoordelijke, rechtsgeldig vertegenwoordigd door zijn huidige voorzitter.

De persoonsgegevens worden verwerkt door bestuursleden van de vereniging met een mandaat ledenadministratie (verwerkers).

Ook de volgende externe organisaties (derden verwerkers): de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw en Dropbox, (allen verplicht GDPR compliant).

Qui traite les données

L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl, en tant que contrôleur, valablement représenté par son président actuel.

Les données personnelles sont traitées par les membres du conseil d'administration de l'association avec un mandat dans l'administration des membres (processeurs).

Les organisations externes suivantes (transformateurs tiers): la Fédération Belge des Véhicules Anciens asbl et Dropbox, (tous conformes à la réglementation GDPR).

Openbaarmaking van persoonlijke informatie aan derden

We kunnen uw persoonlijke gegevens bekendmaken aan derden, die allen verplicht GDPR compliant zijn, enkel voor het doel waarvoor de informatie werd verzameld of voor gerelateerde doeleinden, bijvoorbeeld: de federatie, verzekeringsmaatschappij, stad of gemeente.

Om onze diensten aan te bieden, maken wij mogelijk gebruik van de diensten van derde partijen, die allen verplicht GDPR compliant zijn, zoals bijvoorbeeld een hosting provider, een zoekmachine, een nieuwsbrief, een web programma, IT-infrastructuur. Zij mogen de gegeven persoonsgegevens enkel voor de uitvoering van hun opdracht verwerken. Verder zijn ook zij verplicht zich te houden aan de nieuwe Europese privacywetgeving. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen die gevestigd zijn buiten de EU.

Divulgation de renseignements personnels à des tiers

Nous pouvons divulguer vos renseignements personnels à des tiers, qui sont tous tenus de se conformer à GDPR, uniquement aux fins pour lesquelles les renseignements ont été recueillis ou à des fins connexes, par exemple: la fédération, la compagnie d'assurance, la ville ou la municipalité.

Afin d'offrir nos services, nous pouvons utiliser les services de tiers, qui sont tous obligés de se conformer à GDPR, tels qu'un hébergeur, un moteur de recherche, un bulletin d'information, un programme web, une infrastructure informatique. Ils ne peuvent traiter que les données personnelles fournies pour l'exécution de leur mission. Ils sont également tenus de se conformer à la nouvelle législation européenne en matière de protection de la vie privée. Nous ne fournissons aucune donnée personnelle à des parties établies en dehors de l'UE.

Beveiliging van uw persoonlijke gegevens

We bewaren uw persoonlijke gegevens veilig en zullen deze niet verhandelen, verhuren of verkopen. We zullen alle redelijke stappen ondernemen om alle informatie die we over u hebben, veilig te houden. Persoonlijke informatie kan zowel elektronisch op ons computersysteem worden opgeslagen, als op papier. We maken gebruik van firewalls, wachtwoorden, antivirus software en e-mailfilters om al onze elektronische informatie te beschermen. E-mails en informatie, die u ons stuurt, worden steeds vertrouwelijk behandeld. Alle personen die namens de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan en maken deel uit van de Raad van Bestuur. We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen. We zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is. Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten. We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen en onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Sécurité de vos données personnelles

Nous protégerons vos renseignements personnels et nous ne les échangerons, ne les louerons ni ne les revendrons. Nous prendrons toutes les mesures raisonnables pour assurer la sécurité de tous les renseignements que nous avons sur vous. Les renseignements personnels peuvent être stockés électroniquement sur notre serveur informatique, ainsi que sur papier. Nous utilisons des pare-feu, des mots de passe, des logiciels antivirus et des filtres d’e-mail pour protéger tous nos renseignements électroniques. Les e-mails et les informations que vous nous envoyez, seront toujours traités de manière confidentielle. Toutes les personnes qui peuvent accéder à vos données au nom de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl sont soumises à l'obligation de confidentialité et sont membres du Conseil d'administration. Nous avons une politique de nom d'utilisateur et de mot de passe sur tous nos systèmes. Nous cryptons les données personnelles s'il y a des raisons de le faire. Nous faisons des sauvegardes des données personnelles afin de pouvoir les récupérer en cas d'incidents physiques ou techniques. Nous testons et évaluons régulièrement nos mesures et nos employés sont informés de l'importance de la protection des données personnelles.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

We kunnen dit privacybeleid wijzigen als onze vereisten of de wet verandert. Alle wijzigingen in dit privacybeleid worden op onze site bijgewerkt. Wij behouden ons het recht voor om, naar ons volledig eigen goeddunken, op elk ogenblik delen van deze privacyverklaring te wijzigen, aan te passen, toe te voegen of te verwijderen. U dient deze pagina regelmatig te verifiëren, teneinde kennis te nemen van de meest recente versie van deze privacyverklaring, aangezien uw voortgezet gebruik van onze diensten en de website na het plaatsen van wijzigingen aan deze bepalingen, zal betekenen dat u deze wijzigingen aanvaardt. Niettegenstaande het voorgaande, zullen wij niet retroactief belangrijke wijzigingen aanbrengen aan ons gebruik van uw persoonsgegevens zonder uw toestemming.

Modifications de cette déclaration de confidentialité

Nous pouvons modifier cette politique de confidentialité si nos exigences ou la loi changent. Toute modification de cette politique de confidentialité sera mise à jour sur notre site. Nous nous réservons le droit, à notre seule discrétion, à tout moment, de modifier, adapter, ajouter ou supprimer toute partie de cette déclaration de confidentialité. Vous devriez consulter régulièrement cette page pour connaître la version la plus récente de cette déclaration de confidentialité, car votre utilisation continue de nos services et du site Web après l'affichage de toute modification de ces dispositions signifiera votre acceptation de ces modifications. Nonobstant ce qui précède, nous n'apporterons aucun changement rétroactif important à notre utilisation de vos renseignements personnels sans votre consentement.

Minderjarigen

De vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio verwerkt alleen persoonsgegevens van personen jonger dan 18 jaar, indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

Mineurs

L'organisation Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl ne traite les données personnelles des personnes âgées de moins de 18 ans qu'avec l'autorisation écrite du parent ou du représentant légal.

Vragen

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens. U hebt niet het recht om informatie van anderen op te vragen. Als u meer informatie wilt ontvangen, of vragen heeft over het privacybeleid en het Surf en beleidsplan van de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw en zijn website, kunt u ons benaderen via e-mail of brief. Als u nog vragen heeft over hoe uw persoonlijke informatie wordt verzameld of gebruikt, neem dan gerust contact met ons op. We zullen zo snel mogelijk reageren op uw vraag. Voor vragen, opmerkingen of klachten kunt u contact opnemen met onze privacy-adviseurs.

Ons e-mailadres is: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Les questions

Vous disposez d'un droit légal d'accès et de rectification éventuelle de vos données personnelles. Vous n'avez pas le droit de demander des informations d'autres personnes. Si vous souhaitez recevoir plus d'informations, ou si vous avez des questions concernant la politique de confidentialité et le Plan de navigation et de politique du Club Alfa Romeo Quadrifoglio Belgio asbl et son site web, veuillez nous contacter par e-mail ou par courrier. Si vous avez des questions sur la façon dont vos renseignements personnels sont recueillis ou utilisés, n'hésitez pas à communiquer avec nous. Nous répondrons à votre question dans les plus brefs délais. Pour toute question, commentaire ou plainte, veuillez communiquer avec nos conseillers en protection de la vie privée.

Notre adresse électronique est la suivante: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Klacht

U beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Plainte

Vous avez le droit de déposer une plainte auprès de la Commission pour la protection de la vie privée (Drukpersstraat 35, 1000 Bruxelles - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Deze policy (Privacyverklaring, Surf en beleidsplan) werd gecreëerd op en is het laatst gewijzigd, herzien en in werking sinds 25 mei 2018.

Cette politique (Déclaration de confidentialité, Surf et Plan de politique) a été créée le 25 mai 2018 et a été modifiée, révisée et est entrée en vigueur le 25 mai 2018.

Surf en beleidsplan voor de website van de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio:

Plan de navigation et de politique pour le site web de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl

Intro

De Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw is wettelijk verplicht om u te informeren en uw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke bestanden en technieken, bij het bezoeken en gebruiken van onze website.

Introduction

L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl a l'obligation légale de vous informer et de vous demander l'autorisation d'utiliser des cookies et des fichiers et techniques similaires lors de la visite et de l'utilisation de notre site web.

Beleidsplan

Dit beleidsplan zet uiteen welke bestanden en technologieën de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio en derden gebruiken. Het beleidsplan kan van tijd tot tijd worden aangepast, elke aangepaste versie staat online. Enkel de meest recente versie van het beleidsplan is van toepassing op het gebruik van de website. Uw gebruik van de website impliceert een akkoord met de meest recente versie van dit beleidsplan. Door toegang tot - en het gebruik van de website verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met de voorwaarden. De vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio kan u e-mails sturen om u op de hoogte houden van zijn activiteiten en diensten, tenzij u zich daartegen verzet.

Plan d'action

Ce plan de politique définit les fichiers et les technologies utilisés par l’Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl et par des tiers. Le plan de politique peut être modifié de temps à autre, et chaque version modifiée est disponible en ligne. Seule la version la plus récente du plan de politique s'applique à l'utilisation du site Web. Votre utilisation du site Web implique un accord avec la version la plus récente de ce plan de politique. En accédant et en utilisant le site Web, vous acceptez expressément les termes et conditions. L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl peut vous envoyer des e-mails pour vous tenir informé de ses activités et services, sauf si vous vous y opposez.

Persoonsgegevens en hun gebruik

Sommige van de gebruikte bestanden en technologieën die hier worden beschreven, bevatten mogelijks gegevens die u rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen identificeren. De vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio gebruikt deze persoonsgegevens zoals beschreven in de privacy verklaring. Uw persoonsgegevens worden niet doorgegeven aan derden voor commercieel gebruik door derden. Uw persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan instanties of bedrijven die voor en namens de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio gegevens verwerken. Voor meer informatie en uw rechten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens verwijzen wij naar onze privacyverklaring. Uw gegevens kunnen ook worden overgemaakt aan de gerechtelijke overheden, indien zij dat verzoeken of in het kader van onze plicht om elke illegale inhoud spontaan aan de bevoegde overheden te melden.

Données personnelles et leur utilisation

Certains des fichiers et technologies utilisés décrits ici, peuvent contenir des données qui peuvent vous identifier directement ou indirectement. L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl utilise ces données personnelles comme décrit dans la déclaration de confidentialité. Vos données personnelles ne seront pas transmises à des tiers à des fins commerciales par des tiers. Vos données personnelles peuvent être transmises à des organismes ou entreprises, qui traitent les données pour et au nom de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl. Pour plus d'informations et vos droits concernant le traitement des données personnelles, veuillez-vous référer à notre déclaration de confidentialité. Vos données peuvent également être transmises aux autorités judiciaires, si elles en font la demande ou dans le cadre de notre devoir de signaler spontanément tout contenu illégal aux autorités compétentes.

Onze website maakt net zoals de meeste websites, gebruik van cookies

Bij een internetbezoek op de website of gebruik van een toepassing van de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio kunnen bestanden en technologieën worden gebruikt, die informatie opslaan op uw eindapparatuur of die toegang verkrijgen tot informatie, die al is opgeslagen op uw eindapparatuur. Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring aangenamer te maken en ons toe te laten om onze website te verbeteren. Door de website te gebruiken en verder te surfen, gaat u uitdrukkelijk akkoord met het gebruik van deze cookies en met het Surf en beleidsplan. Indien u bij het lezen van het Surf en beleidsplan niet akkoord gaat met de inhoud ervan, wordt u verzocht om geen verder gebruik te maken van onze website. Cookies worden gebruikt door de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio en door derden. Wanneer derden dergelijke bestanden en technologieën gebruiken via de website van de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio, is de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio hiervoor niet verantwoordelijk. De bestanden en technologieën bevatten geen virussen of andere schadelijke toepassingen. Onze website kan hyperlinks bevatten naar andere websites die niet door de vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio worden beheerd. Deze hyperlinks worden u louter ter informatie aangeboden. Als u doorklikt naar deze websites, raden wij u aan hun privacybeleid aandachtig te lezen. De vzw Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio is in geen geval verantwoordelijk voor de waarheidsgetrouwheid van de inhoud van deze externe sites. Normaal wordt er voor gezorgd dat alles lokaal op onze site bewaard wordt.

Comme la plupart des sites Web, notre site Web utilise des cookies.

Lorsque vous visitez le site Internet ou utilisez une application d'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl, vous pouvez utiliser des fichiers et des technologies, qui stockent des informations sur votre appareil ou qui accèdent à des informations déjà stockées sur votre appareil. Notre site Web utilise des cookies pour rendre votre expérience de navigation plus agréable et pour nous permettre d'améliorer notre site Web. En utilisant le site Web et en continuant à naviguer, vous acceptez expressément l'utilisation de ces cookies et le Plan de navigation et sa politique liée. Si vous n'êtes pas d'accord avec le contenu du Plan de navigation les politiques liées lors de sa lecture, nous vous demandons de ne plus utiliser notre site Web. Les cookies sont utilisés par l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl et par des tiers. Si des tiers utilisent des fichiers via le site web de l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl, l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl n'en est pas responsable. Les fichiers ne contiennent pas de virus ou d'autres applications nuisibles. Notre site Web peut contenir des hyperliens vers d'autres sites Web, qui ne sont pas gérés par l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl. Ces hyperliens vous sont uniquement proposés à titre d'information. Si vous cliquez sur ces sites Web, nous vous recommandons de lire attentivement leur politique de confidentialité. L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl n'est en aucun cas responsable de la véracité du contenu de ces sites externes. Normalement, il est garanti que tout est stocké localement sur notre site.

Wat zijn cookies

Cookies zijn kleine bestanden, die bij het bezoek en gebruik van onze website op de eindapparatuur van uw toestel worden gezet en/of gelezen. Deze bestanden en technologieën zijn soms tijdelijk (sessiecookies, deze worden verwijderd als u de browser afsluit), soms permanent (persistent cookies, deze blijven staan tot ze vervallen of tot u ze wist) of soms beide. Functionele cookies zorgen ervoor dat de website correct functioneert. Analytische cookies verzamelen statistieken van de gebruikers van de websites.

-      Meten we het gebruik van onze website: neen.

-      Maken we gebruik van cookies: ja.

-      Registreren wij de pagina's die u op onze website bezoekt: neen.

-      Registreren wij het aantal bezoekers van onze website: neen.

-      Registreren wij datum, tijdstip en duur van het bezoek aan de website: neen.

Enkel van geregistreerde beheerders (administrateurs) kunnen we de laatste aanmelding zien, geen tijdsduur.

Que sont les cookies ?

Les cookies sont de petits fichiers qui sont placés et/ou lus sur votre appareil lorsque vous visitez et utilisez notre site Web. Ces fichiers sont tantôt temporaires (cookies de session, qui sont supprimés lorsque vous fermez votre navigateur), tantôt permanents (cookies persistants, qui restent en vigueur jusqu'à leur expiration ou que vous les supprimez), ou parfois les deux. Les cookies fonctionnels assurent le bon fonctionnement du site web. Les cookies analytiques collectent des statistiques des utilisateurs des sites Web.

-      Mesurons-nous l'utilisation de notre site Web: non.

-      Utilisons-nous des cookies: oui.

-      Enregistrons-nous les pages que vous visitez sur notre site web: non.

-      Enregistrons-nous le nombre de visiteurs sur notre site web: non.

-      Enregistrons-nous la date, l'heure et la durée de la visite du site web: non.

Seuls des gérants enregistrés (administrateurs), pourront voir la dernière connexion, pas la durée.

Wat zijn web beacons

Web beacons of pixel tags zijn (onzichtbare) grafische bestanden, die in een webpagina of een e-mail zitten en die o.a. bepaalde informatie kunnen registreren zoals uw IP-adres.

-      Registreren wij uw IP-adres: neen.

-      Registreren wij de website (browser) vanwaar u onze website opvraagt: neen.

Qu'est-ce qu'une balise Web ?

Les balises Web ou balises pixel sont des fichiers graphiques (invisibles), qui sont contenus dans une page Web ou un e-mail et qui peuvent, entre autres, enregistrer certaines informations, telles que votre adresse IP.

-      Enregistrons-nous votre adresse IP: non.

-      Enregistrons-nous le site Web (navigateur) à partir duquel vous accédez notre site Web: non.

Wat zijn logfiles

Logfiles kunnen o.a. informatie verzamelen over de activiteiten van uw web browser.

-      Registreren wij de informatie over uw browser en uw besturingssysteem: neen.

Enkel van geregistreerde beheerders registreren we het type van browser en besturingssysteem.

-      Monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken: neen.

Que sont les fichiers journaux

Les fichiers journaux peuvent, entre autres, collecter des informations sur les activités de votre navigateur Web.

-      Enregistrons-nous les informations concernant votre navigateur et votre système d'exploitation: non.

-      Surveillons-nous l'endroit d’où les visiteurs visitent le site pour la première fois et de quelle page ils quittent: non.

Wat zijn instellingen, bestanden, technologieën en informatie op uw eindapparatuur

Bepaalde bestanden en technologieën kunnen noodzakelijk zijn om u op onze website vlot te laten navigeren en om onze website gemakkelijk te kunnen gebruiken. Uw PC, laptop, smart Phone en tablet, en de toepassingen die erop aanwezig zijn, kunnen informatie bevatten over het type van toestel, de instellingen van een toepassing etc. Bijvoorbeeld: gebruik van functies, detectie van het type van uw toestel, detectie van uw schermresolutie, detectie van uw tekstgrootte, raadpleging van uw browserinstellingen, buffergrootte, ID van het toestel, uw geo-locatie, uw taal, uw regio, uw lidmaatschap, uw voorkeursthema’s, uw voorkeuren voor zoekopdrachten,

-      Detecteren wij het type van uw toestel: neen.

-      Detecteren wij uw schermresolutie: neen.

-      Detecteren wij uw tekstgrootte: neen.

-      Detecteren wij uw browserinstellingen: neen.

-      Detecteren wij uw buffergrootte: neen.

-      Detecteren wij de ID van het toestel (PC, laptop, tablet, etc.): neen.

-      Wordt uw geo-locatie, uw taal, uw regio, uw lidmaatschap, uw voorkeursthema’s, uw voorkeuren voor zoekopdrachten, gedetecteerd: neen, maar wel voor de geregistreerde beheerders.

-      Bestanden en technologieën die uw surfvoorkeuren opslaan: neen.

-      Bestanden en technologieën die uw informatie-ingave onthouden: ja (o.a. door middel van het aanmeldingsformulier om lid te worden).

-      Bestanden en technologieën die webpagina’s sneller doen laden, veiligheid garanderen, de website of gebruikers testen, misbruik opsporen en de vereiste leeftijd detecteren: neen.

-      Gebruiken wij load balancing, detectie van het aantal inlog pogingen, automatische uitlog functie, A/B testing: neen.

-      Bestanden en technologieën die uw surfgeschiedenis, surfgedrag, bijhouden in de tijd: neen.

-      Bestanden en technologieën die detecteren of u gebruik maakt van adblock technologieën: neen.

-      Bestanden en technologieën die u via een sociaal netwerk kunnen volgen, nadat u op een knop van het sociale netwerk heeft geklikt en waardoor die sociale netwerken op automatische wijze uw persoonsgegevens ontvangen. Bijvoorbeeld de like of share knop van facebook: neen.

-      Maakt de website gebruik van Google Analytics voor de analyse van websitegebruikers: neen.

Quels sont les réglages, les fichiers, les technologies et les informations sur votre appareil ?

Certains fichiers peuvent être nécessaires pour faciliter votre navigation sur notre site Web et pour faciliter l'utilisation de notre site Web. Votre PC, ordinateur portable, téléphone intelligent et tablette, et les applications qu'ils contiennent, peuvent contenir des informations sur le type d'appareil, les paramètres d'une application, etc. Par exemple: utilisation de fonctions, détection du type de votre appareil, détection de la résolution de votre écran, détection de la taille du texte, consultation des paramètres de votre navigateur, taille du tampon, ID de l'appareil, votre géolocalisation, votre langue, votre région, votre appartenance, vos thèmes préférés, vos préférences pour les recherches,

-      Détectons-nous le type de votre appareil: non.

-      Détectons-nous la résolution de votre écran: non.

-      Détectons-nous la taille de votre texte: non.

-      Détectons-nous les paramètres de votre navigateur: non.

-      Détectons-nous votre taille de tampon: non.

-      Détectons-nous l'ID de l'appareil (PC, ordinateur portable, tablette, etc.): non.

-      Est-ce que votre géolocalisation, votre langue, votre région, votre adhésion, vos thèmes préférés, vos préférences de recherche sont détectées: non, seulement pour les administrateurs enregistrés.

-      Fichiers et technologies qui stockent vos préférences de navigation: non.

-      Fichiers et technologies qui se souviennent de votre entrée d'information: oui (par exemple au moyen du formulaire de demande d'adhésion).

-      Fichiers et technologies qui accélèrent le chargement des pages Web, assurent la sécurité, testent le site Web ou les utilisateurs, détectent les abus et détectent l'âge requis: non.

-      Utilisons-nous l'équilibrage de charge, la détection du nombre de tentatives de connexion, la fonction de déconnexion automatique, le test A/B: non.

-      Fichiers et technologies qui suivent votre historique de navigation, votre comportement de navigation, dans le temps: non.

-      Fichiers et technologies qui détectent si vous utilisez les technologies de détection de bloc publicitaire: non.

-      Fichiers et technologies qui peuvent être suivis via un réseau social après avoir cliqué sur un bouton du réseau social et par lequel ces réseaux sociaux reçoivent automatiquement vos données personnelles. Par exemple, le bouton like ou share de facebook: non.

-      Est-ce que le site Web utilise Google Analytics pour l'analyse des utilisateurs du site Web: non.

Waarvoor gebruikt de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw bestanden en technologieën

De Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw gebruikt bestanden en technologieën om het gebruik en de functionaliteiten van haar website te verbeteren. Om de gebruikers gepersonaliseerde informatie te tonen (o.a. wedstrijduitslagen, aankondigingen en verslaggeving, enz.), om statistieken op te stellen, om de kwaliteit van onze website en onze diensten te verbeteren, te analyseren hoe gebruikers gebruik maken van de website.

Pour quel but l’Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl utilise les fichiers et technologies

L'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl utilise des fichiers et des technologies pour améliorer l'utilisation et les fonctionnalités de son site web. Pour afficher les informations personnalisées des utilisateurs (p. ex. résultats de concours, annonces et rapports, etc.), de compiler des statistiques, d'améliorer la qualité de notre site Web et de nos services, d'analyser l'utilisation du site Web par les utilisateurs.

Sommige bestanden en technologieën uitschakelen

U kunt de cookies, web beacons, logfiles en andere bestanden en technologieën, die de Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio vzw en/of derden gebruiken, uitschakelen, in de mate en zoals hierna beschreven. Het verwijderen en/of weigeren van cookies, web beacons, logfiles, ad block detectie en andere bestanden en technologieën, kan tot gevolg hebben dat u de website niet meer optimaal kan gebruiken. De meeste browsers aanvaarden automatisch cookies. U kan uw browser zo instellen dat u gewaarschuwd wordt vooraleer een cookie wordt geplaatst of zodat cookies geweigerd worden. Meer informatie over hoe u uw browser kan instellen, vindt u via de 'Help'-knop op uw browser.

Désactiver certains fichiers et technologies

Vous pouvez désactiver les cookies, balises web, fichiers journaux et autres fichiers et technologies utilisés par l'Alfa Romeo Club Quadrifoglio Belgio asbl et/ou des tiers, dans la mesure et comme décrit ci-dessous. La suppression et/ou le refus des cookies, des balises Web, des fichiers journaux, de la détection de bloc publicitaire et d'autres fichiers et technologies, peuvent avoir pour conséquence que vous ne pouvez plus utiliser le site web de manière optimale. La plupart des navigateurs acceptent automatiquement les cookies. Vous pouvez configurer votre navigateur de telle sorte que vous soyez averti avant qu'un cookie soit placé ou que les cookies soient refusés. Pour plus d'informations sur la configuration de votre navigateur, cliquez sur le bouton 'Aide' de votre navigateur.